Programa d’activitats EC25

logo Museu d'Arqueologia de Catalunya
Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
Dimecres 26: de 16 a 18 h Tipus d’activitat: demostració Títol: Llegir la ment
Mitjançant aquesta demostració es vol conscienciar les persones participants sobre les habilitats comunicatives humanes, especialment la capacitat de crear imatges mentals de les intencions dels parlants a partir de la parla i del context. Hi aprendran a interpretar enunciats, deduir les màximes de Grice mitjançant casos pràctics i descobriran recursos humorístics basats en aquestes màximes.

Dijous 27: de 09.30 a 11.30 h Tipus d’activitat: taller Títol: Les emocions que expressem, es poden predir?
El nostre cervell prediu constantment com se senten els altres. En aquesta activitat, posaràs a prova la teva intuïció i veuràs si les emocions que esperes coincideixen amb les que realment s’expressen.

Dijous 27: de 16 a 18 h Tipus d’activitat: taller Títol: Realitat virtual per a millorar les competències professionals docents
Taller que combina explicació, demostració i pràctica. S’hi presentarà Didascalia, una plataforma de Realitat Virtual desenvolupada en un projecte de recerca, on la persona usuària assumeix el rol de docent davant d'avatars digitals que actuen com a alumnes. Durant la simulació, els avatars intervenen, i el/la docent ha de gestionar la situació, practicant la competència comunicativa i la gestió d’aula. Les persones participants podran veure el funcionament de la plataforma i utilitzar-la amb ulleres de RV.

Divendres 28: de 16 a 18 h Tipus d’activitat: demostració Títol: Realitat virtual al Paleolític
Amb ulleres de realitat virtual es mostrarà una interpretació visual de la vida al prepirineu català durant el Paleolític, basada en les investigacions realitzades a la zona de la Noguera.

Dissabte 29: de 16 a 19 h Tipus d’activitat: taller Títol: Som el que hem menjat
Els laboratoris d'arqueobotànica de la UAB ens permeten observar i estudiar petites llavors i restes orgàniques que han perviscut al llarg del temps. Aquestes restes ens ajuden a comprendre com les persones del passat aprofitaven els recursos naturals.

Diumenge 30: de 09.30 a 11.30 h Tipus d’activitat: demostració Títol: Cap a on regeneren les neurones quan es lesiona un nervi?
En aquesta demostració, primer es visualitzarà la funció dels nervis estimulant el nervi d'un voluntari i observant el moviment que es provoca a l'extremitat estimulada (s'utilitzarà un estimulador apte per a humans a baixa intensitat, un aparell emprat en les pràctiques de grau). Això permetrà entendre la seva funció i què passaria si es lesionés. Un cop introduït el concepte, mitjançant unes maquetes de feltre es reconstruirà una part del sistema nerviós, amb les neurones i les seves fibres, per explicar què passa quan aquestes fibres (que formen el nervi) es lesionen i quines dificultats es presenten quan les neurones intenten regenerar-les.
Logo fcri
EspaiCiència és una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI)

Consultar el nostre web