Programa d’activitats EC24

logo Museu d'Arqueologia de Catalunya
Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA-CSIC)
Dijous 14: de 9.30h a 11.30h Tipus d’activitat: taller Títol: Toxicologia Ambiental: el peix zebra i la Daphnia magna, models aquàtics per estudiar l'impacte dels contaminants en el nostre entorn.
En aquest taller t'ensenyarem dos organismes: el peix zebra i la daphnia, que són els nostres models de recerca al grup de Toxicologia Ambiental de l'IDAEA-CSIC.
Et convidem perquè vegis amb els teus propis ulls, mitjançant una lupa binocular, o fins i tot una càmera de vídeo, com són aquests organismes, quines avantatges tenen i per què són interessants per estudiar els efectes que poden causar certs tòxics en els organismes vius (per exemple, alteracions conductuals, neurals, metabòliques, reproductives, etc.).
T'hi explicarem com investiguem alguns dels problemes més habituals a nivell ambiental i de salut pública: quins compostos tòxics o agents estressants estudiem?, com quantifiquem els seus efectes?, quines implicacions tenen per als éssers vius, inclosos els humans, i per a la biodiversitat? Si t'interessa la biologia, la química, les ciències naturals o simplement tens curiositat sobre la feina en ciència, apropa-t’hi.

Dissabte 16: de 12h a 14h Tipus d’activitat: demostració Títol: El metabolisme dels estanys del Pirineu com indicador del canvi global
L’objectiu d’aquesta demostració és donar a conèixer millor el funcionament dels estanys d’alta muntanya per tal de poder prendre bones decisions per a la seva preservació i per fer-los més resilients enfront del canvi climàtic. Hi mostrarem com mesurem les seves emissions de CO2 com a proxy del seu paper en el cicle del carboni global.
Logo fcri
EspaiCiència és una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI)

Consultar el nostre web